Sunt curios, câți dintre voi folosesc funcția de căutare vocală pe Google. De cate ori v-ați trezit în mijlocul străzii strigând la telefon, “OK, Google”? Eu am făcut asta de câteva ori și m-am simțit ușor dubios printre bătrânii care așteptau la semafor. N-am mai stat să aud ce spun, dar mai mult ca sigur au șoptit în urma mea “Săracul…și ce tânăr e!”.

Deși am trăit cu senzația că nimeni nu folosește această funcție, Ogilvy România și VICE au găsit-o utilă pentru realizarea unui experiment cu privire la criza refugiaților din Europa.

În primul trimestru al lui 2016 s-a vorbit destul de mult despre faptul că Europa trece printr-o nouă criză a refugiaților. Conform celor mai recente date ale Agenției ONU pentru Refugiați, peste 80.000 de refugiați și migranți au sosit în Europa cu barca în timpul primelor șase săptămâni ale 2016. Acest număr este mai mare decât al celor care au sosit în timpul primelor patru luni ale anului 2015. În plus, peste 400 de persoane și-au pierdut deja viața încercând să ajungă în Europa pe mare în acest an.

VICE Romania și Ogilvy România au orchestrat un experiment radio menit să atragă atenția asupra situației dramatice cu care aceștia se confruntă.

Experimentul folosește vocea de la radio  pentru activarea căutării vocale Google “images of a family on a boat in Greece” pe telefonul ascultătorului, iar rezultatele sunt de-a dreptul interesante.

Vă invit să urmăriți experimentul și sa trageti singuri concluziile.

Voi folosiți funcția de căutare vocală pe telefon?

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here