Contrar obiceiului transmis de părinți, de a mânca tot din farfurie sau mai nou din frigider, trebuie să recunoaștem că era consumerismului ne-a adus în stadiul în care nu numai că nu mâncăm tot din farfurie, ba mai mult, aruncăm și alimentele de care nici nu ne-am atins și care s-au stricat în frigider. Urât! Foarte urât!

Totuși, se pare că există o potențială soluție, pentru cei care spun că ”e păcat să arunci mâncarea” sau pentru cei care au nevoie de îngrășământ în cantități moderate, pentru florile din grădină, de exemplu. Incubatorul de inovație Wlabs al Whirlpool Corporation va lansa Zera Food Recycler, un nou aparat de bucătărie proiectat pentru a recicla resturile alimentare zilnice și care va fi capabil să transforme în îngrășământ, în 24 de ore, deșeurile alimentare adunate pe parcursul unei săptămâni.

Sistemul Zera utilizează oxigen, umiditate, căldură, un aditiv pe bază de plante, și un agitator pentru a accelera descompunerea resturilor alimentare, reducând volumul deșeurilor la două treimi.

whirlpool_zera_2

Mai mult, spre deosebire de metodele tradiționale de compostare, Zera permite reciclarea de alimentelor pe tot parcursul anului, chiar și în zonele cu climă rece în cazul în care metodele exterioare nu sunt posibile și acționarea de la distanță prin intermediul aplicației mobile Zera.

Aparatul va debuta în luna ianuarie la Consumer Electronics Show (CES) 2017, iar lansarea pe piața de testare va fi sprijinită de o campanie de crowdfunding în parteneriat cu Indiegogo.

Pentru sustinatorii Indiegogo prețul „Early Bird” va fi de 699 de dolari – o reducere semnificativă de la 1.199 de dolari, prețul cu care Wlabs își propune să iasă pe piață.

Pentru detalii intră pe Zera.com.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here