2017, anul în care simţim digitalizarea în tot ceea ce ne înconjoară. Amprentă, device, retină, automatizare, adaptive learning, cyber space, virtual reality, cookies, streaming, camere 360, pentru unii dintre noi, reprezintă deja niste termeni care au intrat în limbajul curent.

Vă amintiți de predicțiile lui Jim Carrey din The Cable Guy, despre tehnologia video și conexiunile la distanță dintre oameni? Ei bine, pe zi ce trece simțim viteza cu care tehnologia apare, evoluează, se transformă, de cele mai multe ori în avantajul nostru.

În 2003, Florin Roșu a avut o idee, iar în 2016 și-a propus să îi dea viață: viLive – un startup prin care vrea să organizeze concerte de la distanță, artiștii vor cânta la ei acasă, în fața unui ecran uriaș, iar la București publicul dintr-un club sau de pe stadion va trăi experiența tot pe ecran, dar cu setup-ul unui concert obișnuit.

Florin îmi povestea că cel mai mare impediment pe care îl întâmpină artiștii este distanța, iar o astfel de inițiativă ar fi un win-win. Noi am putea vedea live formațiile care nici măcar nu s-au gândit până acum să atingă pământul României, iar prestatorii de concerte live s-ar putea bucura de confortul propriei țări.

Similar, NextVR și Live Nation s-au parteneriat anul trecut cu scopul de a organiza concerte ce pot fi urmărite prin realitate augmentată, însă cercetătorii insistă pe faptul că oamenii se limitează la perioade scurte de expunere la genul ăsta de tehnologie.

Dacă sunteți curioși care sunt planurile lui Florin cu viLive, aflați că în seara asta în JamStage este rost de petrecere cu Kosta, Funk Flow, Calin și John Riley. Detalii pe evenimentul de pe Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here