Ei bine, trăim să o vedem și pe asta. De fapt, nici nu ar trebui să ne mai lăsăm surprinși de tehnologie. Dacă acum câțiva ani apăruseră imprimantele portabile, foarte bune pentru situații de urgență, acum avem posibilitatea să printăm obiecte 3D cu o investiție de doar 100 de dolari. Îmi amintesc că atunci când a apărut prima imprimantă 3D primul meu gând a fost la Star Trek.

olo_3d_printer

Pe 21 martie, a apărut pe Kickstarter prima imprimantă 3D portabilă care folosește ecranul smartphone-ului pentru printarea 3D a obiectelor. Se pare, totuși, că OLO nu este o noutate, compania, din San Francisco, a debutat la New York în octombrie 2015, când a câștigat World Maker Faire Editor’s Choice Award. În primele 30 de minute de la lansarea campaniei, inițiatorii au atins pragul propus de 80.000 de dolari, iar până acum au strans deja peste 1 milion de dolari.

OLO aduce o tehnologie nouă numită Daylight Resins, o substanță bazată pe rășini care se solidifică în contactul cu lumina produsă de ecranul telefonului.

Pentru o mai mare precizie în imprimare (rezoluție de până la 42 de microni), carcasa a fost proiectată astfel încât să blocheze lumina exterioară.

Carcasa oferă un spațiu de imprimare de pana la 400 de centimetri cubi și poate fi folosită de aproape orice model de telefon inclusiv iPhone 6S+ și Galaxy A7.

olo_3d_printer_specs

Imprimanta este alimentată de 4 baterii AA, care sunt suficiente pentru aproximativ 100 de utilizări.

Aplicația OLO funcționează pe dispozitive cu iOS, Android și Windows. De asemenea, este compatibilă și cu alte programe de modelare și proiectare 3D.

Proiectul este disponibil pe Kickstarter. Happy early shopping!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here