Compania aeriana Carpatair isi mareste flota cu 3 aeronave de tip Fokker 70. Actiunea face parte din strategia de dezvoltare a companiei pe termen mediu.

Cu o capacitate de 72 de locuri, noile aeronave vor opera atat din hub-ul companiei de la Timisoara cat si pe curse directe din Bucuresti si de pe alte aeroporturi din tara. Noul tip de aeronava permite companiei accesarea de rute si piete noi incepind cu primavara anului viitor.

Timisoara, 18 noiembrie 2009: Carpatair, Transportatorul aerian full-service cu baza la Timisoara, a semnat azi contractul pentru achizitia a 3 aeronave Fokker 70 in configuratie de 72 de locuri.

Achizitia celor trei aeronave face parte din strategia pe termen mediu a companiei Carpatair, care urmareste modernizarea flotei si accesarea unor rute si piete noi. Aeronavele nou achizitionate vor fi utilizate atat pe destinatiile interne, cat si pe cele externe, cu operare atat din hub-ul de la Timisoara, cat si din Bucuresti si de pe alte aeroporturi din tara.

Prima aeronava din seria contractata va fi preluata in luna decembrie 2009 celelalte doua urmand a fi livrate in lunile februarie si martie 2010. Configuratia aeronavelor este de 72 de locuri – 12 Business class (C) si 60 locuri Economy (Y). Cei mai mari operatori de aeronave de tip Fokker 70 din Europa sunt KLM Royal Dutch Airlines si Austrian Airlines.

„Achizitia aeronavelor de tip Fokker 70 ne ofera posibilitatea accesarii de piete si rute noi unde capacitatea Fokker-ului 100 este prea mare. In plus, operarea aeronavelor Fokker 70 ne va permite reducerea costurilor operationale pe anumite rute cu pina la 20%. In programul de iarna 2009 aeronavele vor opera pe rutele existente iar incepand cu lunile martie-aprilie 2010 vom lansa si rute noi pe care le vom opera exclusiv cu aeronavele Fokker 70” declara Nicolae Petrov, President&CEO Carpatair.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here