Dacă vă aşteptaţi ca acesta să fie un review “ca la carte” pentru cele două telefoane ţin să vă dezamăgesc încă de la început. Deoarece sunt un “stalker” al campaniilor lansate de Chinezu prin intermediul BlogalInitiative, am decis să vă delectez cu un articol despre noul Iphone 5 disponibil în oferta Vodafone şi despre actualul meu telefon, pe care îl voi folosi mai mult ca termen de comparaţie.

Presupunând că aş vrea să îmi cumpăr un Iphone 5, voi încerca să văd dacă datele disponibile pe web mă vor convinge.

Aşadar, să le luăm pe rând.

Ce ştim despre Iphone 5?

Ştim că iPhone 5 este cel mai subțire și cel mai ușor iPhone de până acum. Telefonul are un display impresionant de 4 inch și o carcasă elegantă din aluminiu, căștile au fost complet reinventate, are un consum eficient de energie, noul procesor A6 este de două ori mai rapid în procesare grafică și performanțe – oferind bateriei, în același timp, o durată mai bună de viață. Cu optică avansată, lentilă personalizată și senzor de 8 megapixeli, iPhone 5 face poze de o calitate remarcabilă, chiar și panoramice. De asemenea, poți înregistra video HD la 1080p cu un stabilizator de imagine îmbunătățit.

Ce ştim despre Xperia x10i?

Ştim că a apărut în martie 2010. XPERIA X10 este un telefon multimedia foarte bun, ideal pentru internet, mesage şi aplicaţii. Ecranul de 4 inch, cameră foto de 8 megapixeli cu autofocus şi flash LED. Telefonul vine cu QuickOffice preinstalat, astfel încât poţi să vizualizezi fişiere Word, Excel, PowerPoint, chiar şi pentru versiunea mai nouă de Office 2007. În plus poţi deschide documente PDF şi odată cu noul update are şi flash în browser.

Bun. Acum, eu, client necunoscător, primul lucru pe care îl fac este să intru cu graţie pe GSMArena şi să compar telefonul actual (Xperia x10i) cu telefonul pe care vreau să-l achiziţionez (Iphone 5). Perfect, zic!

Şi acum să vedem diferenţele.

Pentru a fi mai uşor de urmărit, voi acorda întâietate candidatului (Iphone 5) şi pentru că sunt un cârcotaş, voi începe cu ce nu îmi convine.

CONTRA

 • Nu are slot de card. Da, asta chiar mă enervează. Nu îmi place să fiu constrâns, iar cardul îmi dă senzaţia de libertate în ceea ce priveşte spaţiul;
 • Din datele tehnice, observ clar că bateria e mai proastă. Este proastă şi la Xperia, adică mă ţine mai puţin de 12h cu o utilizare moderată, aşadar prin deducţie logică, cam cât ar putea să mă ţină la Iphone;
 • Că tot vorbeam de constrageri, de ce aş avea nevoie de nano sim. Ar trebui să umblu cu un adaptor după mine, ca în cazul în care rămân fără baterie să mă descurc printre prieteni;
 • Sistemul de operare. Aici chiar e o problemă. Sincer, nu ştiu cum arată versiunea prezentă, însă sunt un mare fan Android;
 • Nu are Java;
 • Am auzit că noile hărţi de la Apple sunt “foarte bune”.

PRO

 • Stă bine pe partea de reţea;
 • E ok la dimensiuni şi greutate;
 • Are multitouch;
 • Viteză îmbunătăţită pentru navigarea pe net;
 • Bluetooth 4.0;
 • Video 1080p@30fps;
 • Cameră secundară, ceea ce mie îmi lipseşte, mai ales că acum am minute video incluse (nu întrebaţi);
 • Procesor Dual-core 1.2 GHz, care pentru mine e ok.

 Legendă: verde e de bine; roşu e de rău

Acestea fiind spuse şi analizate, este clar că are mai multe plusuri decât actualul meu telefon de la care nu prea mai am pretenţii, dat fiind faptul că a apărut în 2010 (de când îl am şi eu). Ce mă “îngrijorează”, este slotul de card, dar să zicem că aş putea să trec peste asta pentru că Iphone 5 are memorie de maxim 64 GB, bateria, dar aş putea să trec şi peste acest aspect, însă sistemul de operare IOS chiar nu îmi place, cum nu îmi place linux la PC.

Una peste alta, pe net Iphone pare un telefon ok. Punct.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here