Mi-a fost dat să intru în confuzie datorită lui Alexandru Pleşea, Antrenorul Minţii, psihoterapeut, hipnoterapeut, trainer în programare neuro-lingvistică, cercetător al naturii minţii umane în trei sisteme educaţionale diferite – Statele Unite ale Americii, Marea Britanie şi România şi de peste 10 ani trainer, care spune că evoluţia tehnologică fără precedent, de care am avut parte în ultimele două decenii, nu ne-a ajutat să devenim mai deştepţi sau mai iscusiţi.

Carevasăzică, we have moloz în cutia craniană. Cum să-i spun eu d-lui Plesea că ce zice e puţin dubios. Păi, hai să facem analiză pe text.

“Tehnologia actuală, iar un exemplu cât se poate de relevant este tehnologia touchscreen, imită gesturile tactile ale bebeluşilor”

Bebeluşii au gesturi tactile, deci aceste gesturi sunt native, deci noi nu facem decât să ne folosim de acele gesturi cu care bebeluşii se ajută să descopere mediul înconjurător şi implicit să înveţe.

“Oamenii vor căpăta în timp, dacă nu au făcut-o deja, automatisme specifice nou-născuţilor”

Alte exemple de automatisme specifice: manacatul, râsul, înotul. Are rost să detaliez? Cred că toţi ştim ce poate să facă un bebeluş fără să fie învăţat. Ragaitul?

“Din întâmplare am văzut o persoană în metrou care, fără să îşi dea seama, pipăia o revista şi aştepta să se întâmple operaţiuni specifice tabletelor. Când a ieşit din tranşă, a tresărit şi şi-a dat seama că e doar o revistă, însă ce am remarcat a fost automatismul deja format. Şi acest automatism îl putem observa cel mai mult la generaţiile tinere.”

Sincer, ăsta mi se pare bullshit. Şi eu am văzut o persoană care vorbea singură…avea handsfree.

“Totul a fost o iluzie foarte bine uneltită de către cei care au introdus  tehnologia avansată pe piaţă, iar apogeul iluziei a fost atins atunci când telefoanele mobile au devenit principalul obiect folosit de mâna omului. În acest moment, mintea a început să stea.”

Stimate prieten, singură minte care a început să stea, este a TA. Sataniştii care au introdus tehnologia pe piaţă, nu au vrut să ne dezvoltăm şi să ne facem viaţă mai uşoară, ci doar să ne tâmpim, iar ei să rămână singurii deştepţi în viaţă. Ştii ce fac singurii deştepţi rămaşi în viaţă atunci când se întâlnesc la o bere? Râd de aia care folosesc tehnologia.

“Acesta fiind momentul critic când tehnologia a pus stăpânire totală pe vieţile noastre, iar studiile au arătat că ne-am pierdut foarte mult din ceea ce numim ascuţimea şi auto-reglarea minţii, oamenii devenind din ce în ce mai lenţi în gândire, operaţiile mentale – care odinioară păreau simple (spre exemplu, 5×12) – nu mai sunt la îndemână oricui, iar iluzia prieteniei sau a reputaţiei online ne-a împins până la cel mai înalt grad de depresie pe care l-a cunoscut omenirea”

Este foarte adevărat, eu îmi auto-reglez mintea o dată la şase luni, plec în concediu.

“Cu cât tehnologia a devenit parte activă şi de neseparat din vieţile noastre, cu atât relaţia cu tehnologia a devenit latentă, iar oamenii au ajuns până în stadiul în care nici măcar nu mai zâmbesc telefonului mobil, atunci când primesc imagini sau texte amuzante”

Oamenii nu mai zâmbesc telefonului mobil, seriously? Adică dacă mai uit la o comedie la cinema şi râd, înseamnă că râd împreună cu ecranul de 20 de metri pătraţi? Mare lipsă de logică…mare.

“Am uitat cum e să mai trăim în viaţă reală, toate nevoile noastre de interacţiune interumană, de oferit sau de primit iubire, încercăm să ni le satisfacem în lumea virtuală”

Eu nu îmi satisfac nimic virtual. Prefer să îmi pun în funcţiune automatismul tactil bebelusesc şi să iubesc prin atingere.

În argumentele stimabilului antrenor sunt câteva lacune logice greu de evitat. Evoluţia tehnologică nu a făcut decât să ne uşureze viaţa şi să ne ofere acces la chestii la care străbunicii noştri nici nu visau.

Concluzie 1 – Dacă tehnologia ne duce spre involuţie, cum se face că totuşi există oameni pe planetă asta care totuşi evoluează, iar din mâinile lor iese tehnologia care ar trebui să îi tâmpească?

Concluzie 2 – Absurditatea comunicatului de presă este că a fost trimis pe e-mail, publicat pe site-uri online găzduite pe servere și citit de pe telefoane, tablete și PC-uri prin intermediul internetului. Iar eu zâmbesc laptopului și îmi ating senzual tastatura.

BONUS: site-uri MOOC  ( Massive Open Online Courses) moocka, free, gratis

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here