Dacă săptamana trecută vă spuneam despre campania Out Of The Box a celor de la Mai Mult Verde, The bush is back in fashion, azi vă prezint un nou proiect.

SEXUL VS BARZA este prima platformă online de educație sexuală în format video în limba română.  Pornit de Adriana Radu împreună cu Asociația Front, scopul lui este să le spună copiilor “copiilor mari” și adolescenților numai povești adevărate, vorbindu-le deschis și încurajând o atitudine tolerantă  despre corp, sex și relații.

Când copiilor și adolescenților, băieți și fete, nu li se explică nimic despre sex, ei plutesc mulți ani într-un spațiu de semi-cunoaștere în ceea ce privește corpul lor, actul sexual, orientarea lor sexuală,  metodele  contraceptive existente, comunicarea sănătoasă cu familia, prietenii și potențialii parteneri.

Toate informația pe care copiii și adolescenții români o primesc despre sex și relații interumane vine pe bucăți de la cunoscuți, din conversații auzite din întâmplare, din aluzii, din porn, din media românească, de cele mai multe ori cu un filtru nociv de vulgaritate în locul unuia de normalitate.

Proiectul SEXUL VS BARZA vrea să creeze o comunitate de tineri informați, deschiși și toleranți. Formatul video atractiv și ușor accesibil în care vor fi prezentate informațiile,  faptul că tinerii sunt segmentul demografic care folosește cel mai mult internetul în România ( peste 90% dintre cei între 16 și 24 de ani) și lipsa de informație despre corp și sex din offline, așa cum am explicat-o, sunt argumente solide pentru ca fi foarte încrezători că SEXUL VS BARZA va deveni o platformă populară ce va avea un impact foarte pozitiv în rândul tinerilor români.

Proiectul video online de educație sexuală pentru adolescenți și copii mari SEXUL VS BARZA   va consta în principal într-o serie de clipuri ce vor dura în medie 3 minute și vor explica pe rând un singur subiect legat de corp, sex sau relații. Toate episoadele video vor fi transcrise și deci citibile ca articole de sine stătătoare.

Descrierea integrală este disponibilă pe Restart România.

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=0WMk1hNh6L4

Proiectul, se află acum când între cele şapte proiecte finaliste, alaturi de:

Bucureşti, oraşul tuturor – harta accesibilităţii pentru persoane cu dizabilităţi

Legi libere

Lipsatratament.ro

Lexcivitas

Publicăm economia publică

PublicJob.ro

În perioada urmatoare, cele 7 idei finaliste vor fi transformate în prototipuri funcţionale în cadrul celui mai intens incubator de idei: Hackathonul ReStart România, un maraton de 48 de ore de programare care va avea loc în Bucureşti, între 2 – 4 noiembrie.

ReStart România este un proiect al TechSoup România, realizat cu sprijinul unei finanţări a Trust for Civil Society in Central and Eastern Europe.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here