Intre 19 si 25 Septembrie 2011, in cadrul Saptamanii Participarii Cetatenilor vor fi puse in evidenta probemele legate de oameni si comunitatile lor si nu temele obisnuite (si de multe ori artificiale) abordate de politicieni.

Pe agenda se vor afla problemele locale si regionale si solutiile acestora, punandu-se accentul pe participare si democratie precum si pe oportunitatile pentru o cetatenie activa. Vor mai fi abordate aspecte legate de implicare si actiune locala, insistandu-se asupra bunelor practici in domeniu.

La conferinta de la Belgrad, ce a avut loc intre 12-15 Mai 2005, Central and Eastern European Citizens Network a adoptat o rezolutie prin care s-a angajat sa organizeze o serie de evenimente de crestere a gradului de constientizare ce se vor reuni sub denumirea de Saptamana Participarii Cetatenilor si care vor avea loc in toate cele 20 de tari membre ale retelei in ultima saptamana din luna septembrie a fiecarui an.

Aceste serii de evenimente reprezinta angajamentul retelei Central and Eastern European Citizens Network de a promova participarea cetatenilor in cadrul mass-mediei europene, al mediului politic si al societatii civile.

Saptamana Participarii Cetatenilor consta intr-o serie de evenimente ce vor solicita atentia societatii asupra importantei democratiei participative. Evenimentele sunt menite sa constientizeze opinia publica cu privire la cresterea bunastarii comunitatilor prin acţiunea cetatenilor, oferind dovezi in acest sens. Programul evenimentelor din Saptamana Participarii Cetatenilor include actiuni locale, regionale sau nationale, intruniri civice, evenimente mediatice, adunari publice, activitati extra-scolare, expozitii etc.

Organizatiile interesate sa participe cu actiuni specifice sau sa inscrie pentru promovare sub egida Saptamanii Participarii Cetatenilor activitati/evenimente relevante organizate in perioada 19-25 septembrie sunt rugate sa ma contacteze pana la 23 august la adresa crono@rdscv.ro pentru a le include in planul national de manifestari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here