Pe salvezpadurea.ro orice persoană poate raporta direct către autorități orice caz de tăiere de arbori suspect a fi ilegal. Website-ul este un instrument menit să ofere transparență actului de administrare a pădurilor din România, dar și să contribuie la combaterea fenomenului tăierilor ilegale de arbori.

Sesizările vor fi trimise spre ocoalele silvice care au în gestiune pădurile respective și spre știința Gărzilor Forestiere responsabile cu controlul la nivelul județului pe raza căruia s-a făcut constatarea. Pe site vor fi disponibile sesizările deja efectuate, răspunsurile date de autorități și măsurile luate.

Platforma cuprinde informații și instrucțiuni despre cum se poate recunoaște o tăiere ilegală de arbori și ce informații trebuie să colecteze din teren pentru a documenta cât mai bine o sesizare către Ocolul Silvic responsabil și Garda Forestieră.

Atât platforma cât și Ghidul au fost realizate cu sprijinul voluntarilor Greenpeace care s-au înscris anul trecut pentru a se implica în campania de protejare a pădurilor din România și cu aportul Gărzilor Forestiere.

Potrivit celui mai recent raport Greenpeace, în 2015 media cazurilor de tăieri ilegale de arbori a ajuns la 96/zi.

Documente utile:

Ghidul voluntarului pentru protecția pădurilor

Raportul tăierilor ilegale de arbori 2015

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here