Asta mi se pare cea mai retardă chestie: să paralizezi traficul pietonal în mijlocul săptămânii.

Paul Anghel, Directorul General al ANPC a postat pe Facebook următorul anunț:

”Ca urmare a unei reclamatii înregistrate la Comisariatul pentru Protectia Consumatorilor al Municipiului Bucuresti potrivit căreia o doamnă și-a prins piciorul în spațiul dintre tren si marginea peronului Regia METROREX pentru prestarea de servicii care pot pune în pericol sănătatea sau viata consumatorilor a fost sancționată contraventional și totodată a fost dispusa măsură de oprire a prestării de servicii pana la remedierea abaterilor constatate.”

Din ’79 și până acum nimeni nu a fost în stare să se autosesizeze, dar pentru că după atâția ani, în sfârșit, cineva a făcut o reclamație, zbang, închidem stația de metrou.

În timp ce scriam, Paul Anghel s-a sucit și a șters postarea. Cred că s-a speriat de fapta comisă. 🙂

spatiu_peron

UPDATE:

Metrorex a emis un comunicat prin care anunță că trenurile vor circula normal. Sper ca Metrorex să facă o sesizare la ANPC pentru că…ANPC.

SC Metrorex SA anunta publicul calator ca trenurile de metrou circula in regim normal pe toate magistralele, in deplina siguranta.
Cu privire la controlul intreprins de echipa de inspectori ANPC din data de 28.01.2016 in care s-a mentionat ca acest control se efectueaza ca urmare a reclamatiei unei calatoare referitor la o situatie petrecuta in data de 12 ianuarie 2016, ora 12 si reclamata la ANPC in data de 20 ianuarie 2016 (reclamanta afirma ca si-ar fi prins piciorul intre tren si marginea peronului la statia Piata Victoriei).
Din primele verificari efectuate de Metrorex, prin vizionarea inregistrarilor de pe camerele indreptate spre peron din statia Piata Victoriei 1 si Piata Victoriei 2, nu s-au identificat incidente de genul semnalat de reclamanta si nici nu s-a primit la Metrorex o reclamatie in acest sens.
Cu privire la distanta dintre tren si marginea peronului, aceasta variaza de la statie la statie in functie de razele de curbura ale acestora, conform instructiei de norme si toleranta specifica si instructiei de miscare referitoare la gabaritul trenurilor.
Pentru informarea corecta a calatorilor, Metrorex are elaborate reguli de calatorie cu metroul afisate in toate trenurile si statiile de metrou.
Toate datele de mai sus au fost prezentate si explicate inspectorilor ANPC in cadrul intalnirii de astazi, 28 ianuarie 2016 (intre ora 11:45 si 13:35).
Totodata precizam ca in cadrul discutiilor nu au fost identificate masuri pe care ar urma sa le ia Metrorex si in nici un caz asa cum s-a prezentat in mass-media – inchiderea vreunei statii de metrou.
Zilnic, fiecare dintre cele doua statii de metrou mentionate sunt tranzitate de circa 12.000 de calatori, neinregistrandu-se probleme deosebite in cei mai bine de 30 de ani de exploatare.
Cerem scuze calatorilor pentru disconfortul provocat de aceste stiri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here