Weekend-ul trecut a inceput ONGFest – Targul Economiei Sociale. Bucurestiul a deschis seria manifestarilor celui mai important eveniment al societatii civile din Romania. 200 de organizatii au fost prezente in Parcul Al. I. Cuza din Bucuresti intre 9 si 11 septembrie. Peste 30 000 de vizitatori au fost prezenti in parc. In cadrul Conferintei Nationale a Economiei Sociale, care a deschis Targul,  peste 130 de reprezentanti ai organizatiilor economiei sociale au dezbatut situatia acestui sector si rolul sau in actualul context socio-economic. ONGFest – Targul Economiei Sociale va strabate intreaga tara. Timp de o luna si jumatate, intre 9 septembrie si 16 octombrie, caravana isi va stabili tabara in Iasi, Bacau, Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova, Cluj – Napoca, Oradea, Timisoara si Constanta. La sfarsitul acestei saptamani este randul Iasiului si Bacaului sa gazduiasca urmatoarele manifestari de pe traseul caravanei.

Weekend-ul trecut febra ONGFest a cuprins Bucurestiul. Evenimentul, care anul acesta a fost organizat sub numele de Targul Economiei Sociale, a fost deschis vinerea trecuta in cadrul Conferintei Nationale a Economiei Sociale. Rapoartele prezentate au evidentiat rolul si ponderea economiei sociale in Romania, angajator a 3,3% din totalul fortei de munca salariate din Romania. Cu aceasta ocazie a fost lansat primul Atlas al Economiei Sociale, o publicatie care prezinta datele esentiale la zi de natura economica si financiara ale organizatiilor de economie sociala din Romania si anume: asociatii si fundatii, casele de ajutor reciproc ale salariatilor, casele de de ajutor reciproc ale pensionarilor, cooperative mestesugaresti, cooperative de consum si cooperative de credit.

Parcul Alexandru Ioan Cuza a devenit neincapator pentru cele 200 de organizatii care, pentru 3 zile, au interactionat cu peste 30 000 de vizitatori. Seminarii, ateliere, concursuri interactive, spectacole de teatru, de dans, concertele sunt atractiile care au adus bucurestenii in parc. Damian Draghici, in formula Damian & Brothers, a sustinut sambata seara un concert extraordinar pe scena ONGFest. Peste 1 000 de persoane au rezonat cu artistul pe ritmuri traditionale. Tot sambata seara, cinematograful Gloria a gazduit  cei 370 de spectatori, care au dorit sa vizioneze filmul “Buna!Ce faci?”, in regia lui Alexandru Maftei. Filmul a fost obtinut in cadrul parteneriatului dintre Fondul de Inovare Civica (programul de finantare cu numarul 21 gestionat de FDSC), Voodoo Films si Rollin Film si proiectat in locatia oferite de Romania Film. Seara de film romanesc se va repeta in toate orasele in care se va derula ONGFest – Targul Economiei Sociale.

Seminarul cu tema „Electro-Braconaj in Delta Dunarii”, organizat de Salvati Dunarea si Delta, a atras atentia publicului, prin exemplu socant oferit.  La eveniment au fost prezenti Marian Sora, ofiter specialist Serviciul pentru protectia fondului forestier si piscicol, Directia de Ordine Publica – IGPR, reprezentanti ai Serviciului de Politie Delta Dunarii – Tulcea, Marius Barbulescu, comisar general adjunct Garda Nationala de Mediu, Gabriel Abos, presedintele Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului, Liviu Mihaiu, presedintele Asociatiei Salvati Dunarea si Delta, si Malin Musatescu, vicepresedinte Salvati Delta si redactor sef Super Pescar.

In weekendul 17 – 18 septembrie, evenimentele din cadrul ONGFest  – Targul Economiei Sociale vor continua la Iasi si la Bacau. Conferintele de presa care vor anunta sosirea caravanei ONGfest in cele doua orase vor avea loc vineri, 16 septembrie, dupa cum urmeaza: la Bacau conferinta de presa va avea loc incepand cu ora 10.00 la Sala Mica a Consiliului Judetean. La Iasi conferinta va incepe la ora 11.00 si va fi gazduita de Primaria Iasi. In fiecare oras vor avea loc spectacole de teatru, pantomima, concerte si concursuri, spre deliciul vizitatorilor. Informatiile complete despre program sunt disponibile pe site – ul evenimentului, www.ongfest.ro.

Caravana ONGFest este o platforma unica de comunicare directa, la nivel național, pentru toate cele trei sectoare (public, de afaceri, nonprofit). In acest mod, este facilitata dezvoltarea parteneriatelor intre ONG-uri, instituții publice și companii.

Campania este sustinuta in mod activ de trei persoane publice, recunoscute pentru implicarea lor in comunitate. Raed Arafat, Melania Medeleanu si Adrian Despot au raspuns afirmativ invitatiei organizatorilor. Spotul TV ilustreaza alegerea fiecaruia dintre ei de a sustine societatea romaneasca prin actiuni proprii. Filmarea a avut loc chiar in Parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR), unde, in perioada 9 – 11 septembrie bucurestenii sunt asteptati la ONGFest. Spotul poate fi vizionat la linkul urmator:

Calendarul evenimentului, la nivel national, este urmatorul:

  • Bucuresti – 9 – 11 septembrie – Parcul Al.I.Cuza (fost IOR)
  • Iasi 17 – 18 septembrie – Bd. Stefan cel Mare si Sfant, zona Primariei
  • Bacau – 17 – 18 septembrie – Parcul Catedralei
  • Miercurea – Ciuc – 24 – 25 septembrie – Piata Libertatii
  • Sibiu – 24 – 25 septembrie – Piata Mica
  • Craiova – 24 – 25 septembrie – Piata Prefecturii
  • Cluj – Napoca – 1 – 2 octombrie – Piata Muzeului
  • Oradea – 1 – 2 octombrie – Parcarea Independentei
  • Timisoara – 8 – 9 octombrie – Piata Unirii
  • Constanta – 15 – 16 octombrie – City Park Mall of Constanta

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here