Un articol scris de Andrei Dobre

Când te gândești la “Festival”, cel mai probabil mintea îţi zboară către concerte, muzică multă, alcool, droguri!?!, distracţie, multă mizerie în urmă şi bani cheltuiţi pentru intrare, consumaţie, etc. Ei bine, sâmbăta aceasta, folosindu-se de acelaşi termen, Cercetaşii României şi cei 700 de voluntari din Bucureşti (lupișori, temerari, exploratori, seniori şi lideri) ne propun un altfel de festival. Este vorba de Festivalul Luminii, un eveniment care se desfăşoară anual şi care ne îndeamnă să “redescoperim frumuseţea lucrurilor mărunte”.

<moment metaforic> Lăsând deoparte tehnologia, timp de câteva ore lumânările şi hârtia devin personajele principale, cele două elemente care sunt precum luna şi soarele. De ce spun asta, ei bine pentru că: hârtia veghează că flacăra lumânării să nu se stingă, iar lumânarea (focul) luminează şi încălzeşte hârtia, şi în acelaşi timp, pe noi. <final moment metaforic>

Zilele trecute ascultam o melodie veche a celor de la Activ, iar refrenul “în lucruri simple mă regăsesc” m-a dus cu gândul la mesajul cercetaşilor și m-a făcut să mă întreb care sunt, de fapt, lucrurile simple sau mărunte care ne aduc bucurie?

Dorința a fi împreună cu ceilalţi? Despre a te bucura de natură, de oameni, de foc, de hârtie? De toate surprizele unei seri care se poate transforma într-un mic univers paralel (aşa cum se întâmplă în Maytrei) odată ce intri într-un parc luminat de lumânări? <alt moment metaforic> Datorită celor 20.000 de gulguțe care vor fi luminate de lumânări şi care vor acoperi aleile parcului?

Cum? Nu știi ce aia o gulguță? Ghinion! Ai trăit în întuneric!

Aleile parcului Carol din București se vor îmbrăca în lumină începând cu ora 20:00, însă cercetașii vă așteaptă de la ora 18:00 cu o mulțime de ateliere, atât pentru copii cât și pentru adulți: atelier de joglerii, facepainting, baloane uriașe de săpun, o zonă inspirațională, un copac cu dorințe. Găsești mai multe info în eventul de pe Facebook și pe pagina oficială a Festivalului Luminii Bucureşti.

Dacă nu ţi-ai făcut planuri pentru sâmbătă, îţi propun să iei în calcul invitaţia cercetaşilor şi să încerci să regăseşti împreună cu aceştia “frumuseţea lucrurilor mărunte”, un prilej bun de a întâlni Organizaţia Naţională Cercetaşii României, acei oameni care au promis să lase lumea puţin mai bună decât au găsit-o. Află şi tu cum poţi face asta, simplu, întrebându-i!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here