PR-ul, marketing-ul si energy-ul sunt domenii de interes

Delia Burnham, country manager al companiei CVO Recruitment Romania spune ca cele mai „interesante” posturi pentru candidati sunt pozitiile in domeniul energy pentru ca „toata lumea considera acest domeniu de viitor”. Un alt domeniu care are posturi atractive, in viziunea acesteia, este cel de marketing  care reprezinta atractivitate datorita expunerii mediatice la care sunt supusi cei care lucreaza in breasla, dinamismului profesional si provocarii vis-a-vis de competitia din piata.

De aceeasi parere este si reprezentatul unei companii internationale de resurse umane care activeaza si pe piata din Romania. El spune ca anul acesta a observat o atractie a candidatilor pentru domenii ca PR-ul sau Marketingul.

Aceste industrii prin traditie au vrajit dintotdeauna femeile si in plus, pe viitor, spune reprezentantul, vor oferi oportunitati foarte mari de dezvoltare personala si socio-profesionala pentru ca firmele vor din ce in ce mai mult o imagine si un brand profesionist.

De mare interes pentru oamenii cu experienta sunt pozitiile de brand manager, PR ofiter, PR manager si in general cam tot ce tine de comunciare, informeaza reprezentatul companiei de resurse umane, care mai spune ca un alt tip de posturi care reprezinta un important factor de interes pentru candidati sunt cele in proiectele finantate european, in special cele in domeniul dezvoltarii organizationale si al resurselor umane.

Domeniul finaciar si IT-ul, putin afectate de criza

Delia Burnham si reprezentatul companiei de resurse umane spun ca anul acesta domeniul financiar si IT-ul a fost mai putin afectate de criza. Daca ar fi sa facem un top trei al celor mai atractive posturi pentru candidatii din acest domeniul finaciar, pozitii ca analistul financiar, analistul de audit sau control financiar, sunt cele mai cautate. De mentionat insa ca aceasta ordine este aleatorie. In domeniul IT s-a putut observa un interes crescut pentru pozitiile de specialist si oamenii cu experienta.

Scaderi de cereri in piata

De asemenea, anul acesta s-a inregistrat o scadere a cererii din partea companiilor pentru pozitiile de entry level si a celor fara experienta. Un domeniu in care aceasta scadere a putut fi vizibila este cel al resurselor umane.

Sursa: unica.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here