Carevasăzică, pentru că iarna nu ne-a luat pe nepregătite, Primăria Sectorului 6 a avut suficient timp la dispoziție să facă achiziții de lopeți.

Naked-Snow-removall

Având în vedere prognoza meteo pentru următoarele zile, care anunță căderi de zăpadă, Primăria Sectorului 6 vine în sprijinul cetățenilor oferind asociațiilor de proprietari lopeți și saci cu sare pentru a putea îndepărta zăpada și gheața de pe aleile și trotuarele din jurul blocurilor.

„Reprezentanții asociațiilor de proprietari care doresc să intre în posesia lopeţilor şi a sacilor cu sare sunt invitați să se prezinte la sediul ADPDU Sector 6 din str. Valea Boteni nr. 2, în spatele Colegiului Tehnic de Poştă şi Telecomunicații <Gheorghe Airinei>, situat în zona Romancierilor. Îi rugăm pe toți membrii comunității care vor veni să aibă asupra lor ștampila asociației de proprietari”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.

Potrivit HCGMB 120/2010, cetăţenii au obligaţia de a îndepărta zăpada şi gheaţa de pe trotuare, rigole şi alte suprafeţe din jurul blocurilor de locuinţe.

Zăpada trebuie depozitată astfel încât să nu încurce circulaţia auto şi nici pe cea pietonală. Aceleiaşi reguli trebuie să se supună şi agenţii economici care desfăşoară activităţi comerciale în zona punctelor de lucru.

Ce înțelegem de aici:

  • dacă nu știi, te învățăm

Te învățăm ce înseamnă prognoza meteo și cum se aplică aceasta.

  • nu poți te ajutăm

Te ajutăm să ajungi la Primărie, să iei sarea și lopata ca să iți cureți trotuarul pe care mergi în scopul de a nu-ți rupe gatul mâine dimineață

  • nu vrei te obligăm

Te obligăm conform HCGMB 120/2010, care printre altele spune ca: fie ca ești persoană fizică, fie că ești persoana juridică, tre’ să cureți înainte și după tine.

Oricât de mult nu pot să-l sufăr pe Mănescu, inițiativa este oarecum lăudabilă.

Aproape în fiecare an, am ieșit în fața blocului și am dat zăpada, în timp ce vecinii mei făceau mișto de mine și mă întrebau de ce fac asta, de ce nu aștept să vină „aia de la REBU” că doar d-asta sunt plătiți.

Acum, întrebarea evidentă este: cât de curate vor fi trotuarele în sectorul 6 după această acțiune?

PS: În cazul în care nu știți ce spune HCGMB, iată niște link-uri utile:

Anexa 1 la HCGMB nr. 120 – 2010
Anexa 2 la HCGMB nr. 120 – 2010
HCGMB nr. 120 – 2010
Nota HCGMB nr. 120 – 2010

Sursa foto unitedhoisting.com
Sursa info: Primăria Sectorului 6

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here