Caravana ONGFest – Targul Economiei Sociale se pregateste de drum! Cu doua saptamani inainte de inceperea evenimentului, peste 400 de organizatii din intreaga tara si-au anuntat participarea. Domeniile de activitate ale acestora acopera o varietate larga de zone, de la protectia mediului, pana la sanatate, servicii sociale, dezvoltare internationala, tineret si centre de resurse. Entitatile de economie sociala sunt si ele foarte bine reprezentate: case de ajutor reciproc, cooperative si asociatii de producatori s-au aratat incantate sa participe la evenimentul care le ofera nu numai o modalitate de promovare inedita si eficienta, dar si posibilitatea obtinerii de noi contracte.

Asadar, in perioada 9 septembrie – 16 octombrie, ONGFest isi va stabili tabara in marile orase ale tarii. Iata calendarul national al evenimentului:
• Bucuresti – 9 – 11 septembrie
• Iasi, Bacau – 17 – 18 septembrie
• Miercurea – Ciuc, Sibiu, Craiova – 24 – 25 septembrie
• Cluj – Napoca, Oradea – 1 – 2 octombrie
• Timisoara – 8 – 9 octombrie
• Constanta – 15 – 16 octombrie

In Bucuresti se anunta un program extrem de interesant: expozantii vor prezenta publicului larg ultimele noutati din activitatea lor si vor avea ocazia de a recruta voluntari. In paralel se vor desfasura ateliere, seminarii si workshopuri, atat ale organizatorilor – Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, cat si ale organizatiilor participante.

In prima zi a evenimentului, 9 septembrie, vor avea loc lucrarile Conferintei Nationale a Economiei Sociale, in cadrul careia toti cei interesati de tematica vor putea afla cele mai noi informatii din domeniu.

Nu lipseste, desigur, nici partea de divertisment: in cele trei seri de festival, parcul Alexandru Ioan Cuza va deveni o imensa scena pentru Alexandra Ungureanu & Blue Motors, Swing en Vogue si formatia Brum. Acordurile de muzica pop, jazz si electro experimental vor rasuna in parc, iar spectacolele de teatru si dans, pantomima, concerte corale, dansuri populare vor delecta vizitatorii targului.

Sambata, 10 septembrie, de la ora 19.00, cinefilii sunt invitati la Cinema Gloria, unde vor putea viziona pelicula “Buna! Ce faci?”, in regia lui Alexandru Maftei. Intrarea este libera si deschisa tuturor iubitorilor filmului romanesc contemporan.

Si in tara vor fi organizate momente artistice speciale, care vor marca desfasurarea festivalului.

Pentru mai multe detalii legate de desfasurarea evenimentului in fiecare dintre 10 orase aflate pe traseul caravanei, consultati www.ongfest.ro.
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=hfdWNELefXM]

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here