Fundația Vodafone România și Fundația de Sprijin Comunitar au deschis a doua ediție a proiectului „Investiții pentru comunități durabile” care face parte din Programul strategic de investiție în mediul rural, derulat de Fundația Vodafone România.

A doua ediție a proiectului „Investiții pentru comunități durabile” va fi derulată tot în parteneriat cu Fundația de Sprijin Comunitar din Bacău și se adresează ONG-urilor care derulează programe educative și sociale în localități mici (sub 30.000 de locuitori) din județele: Bacău, Botoșani, Galați, Iași, Neamț, Suceava, Vaslui, Vrancea. Valoarea totală a investiției oferită de Fundația Vodafone pentru acest proiect va fi de 102.611 euro.

Prin această rundă de finanțare, cele două fundații doresc să răspundă nevoilor locale în domeniile educației și serviciilor sociale sprijinind oamenii care trăiesc și muncesc în comunitățile locale pentru a-și îmbunătăți propriile condiții de viață și pentru a veni în ajutorul categoriilor defavorizate din localitatea lor. Vor fi finanțate maxim 10 proiecte, valoarea fiecărei finanțări fiind de până la 36.000 lei (8.000 euro).

In prima ediție a programului, programul a avut o investiție 1.110.000 euro, au fost  implementate 55 de proiecte în satele și comunele celor 41 de județe ale țării, care au însumat un număr de 35.207 beneficiari: copii, adulți și bătrâni defavorizați economic sau social. Proiectele implementate au susținut domeniiile educației (renovarea și dotarea instituțiilor de învățământ, After Schools, centre de zi etc), sănătății (renovarea și dotarea cabinetelor medicale, facilitarea accesului la serviciile sanitare etc) și serviciilor sociale (centre de zi, terapie ocupațională etc).

Mai multe informații despre regulamente, condițiile de eligibilitate, criteriile de selecție și procesul de aplicare găsiți pe www.fsc.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here