Mai sunt câteva zile până la deschiderea atelierelor „Degetele magice” din cadrul Centrului MiniMe ale Fundatiei Nadia Comaneci.

Organizate pe două grupe de vârstă, 4-6 ani şi respectiv 7 -12 ani, ateliere îşi propun să ofere ocazia celor mici să îşi dezvolte simţul artistic printr-o tehnică de pictură atât de dragă copiilor de orice vârstă: dactilopictura.

În timp ce micuţii de 4 -6 ani de la grupa „10 degetele” vor descoperi jocul cu culorile şi relaţia între cauză şi efect realizând decoraţiuni de Crăciun colorate numai în puncte făcut cu propriile mânuţe, cei mari de 7 -12 ani de la grupa „Tom Degeţel” vor pătrunde cu această ocazie în lumea fabuloasă a curentului artistic pointillism şi vor crea un tablou de iarnă în tehnica neoimpresionistă pointillism.

Pointillismul este o tehnică de pictură apărută prima dată în Franţa, pictorii pointillişti creând tablouri deosebite realizate doar din puncte şi numai în culori primare. Pointillismul este cu atât mai interesant cu cât de la distanţă tabloul pare realizat şi în alte culori, nu doar cele primare („iluzia” culorilor secundare este dată de alăturarea punctelor din culorile primare corespunzătoare), şi totodată apare şi un efect de mişcare al imaginii realizate.

Contact şi înscrieri la: office@cursuriminime.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here