În preajma fiecărui Crăciun dă binele în oameni. Strângem haine, facem pachețele, facem voluntariat, ne strângem în grupuri mai mici sau mai mari în jurul inițiativelor cu care rezonăm.

De Crăciun, fii mai bun ne spunem în gând înainte de culcare. Aproape că ne curge o lacrimă pe obraz în semn de admirație față de bunătatea extraordinară pe care o manifestăm și tresărim la gândul că am putea face implozie.

Acum că au trecut sărbătorile de iarnă, back to the same ol’ shit, nu? Recuperăm în decembrie.

Totuși, cum ar fi, dacă ar fi, un loc în care ai putea fi la fel de cumsecade cum ai fost de Crăciun? (notă către sine: ce tare e fraza asta!) Adică un sistem în care ți-ai putea manifesta skill-urile de binefăcător fără a fi necesar să depui vreun efort extraordinar.

Incredibil! Așa ceva chiar există și se numește Bursa Binelui, o platformă care aduce împreună organizațiile care au nevoie de sprijin pentru a-și desfașura proiectele și oamenii care vor să investească în faptele bune din comunitatea lor.

Pe această platformă (să îi zicem așa) organizatiile non-guvernamentale își pot crea pagini de profil în care să își prezinte activitatea, iar persoanele fizice pot alege să devina voluntari pentru organizație sau să doneze bani pentru susținerea diferitelor proiecte. Partea și mai bună este că platforma permite donațiile mici (5, 10 lei), iar tranzacțiile nu sunt comisionate.

În perioada 6 decembrie 2016 – 15 februarie 2017 prin intermediul platformei se desfășoară Campionatul de Bine, o competiție pentru atragerea donațiilor individuale, adresată ONG-urilor din România, ce urmărește să transforme organizațiile în proprii fundraiseri. La finalul Campionatului de Bine vor fi recompensate primele trei proiecte cu cel mai mare scor total, calculat pe baza sumelor atrase din donații și numărul de donatori distincți de pe tot parcursul Campionatului de Bine. Premiile constau în dublarea sumei strânse pe toată perioada Campionatului, în limita a 5.000 Euro, pentru fiecare proiect câștigător.

Dacă ești superstițios și nu dai bani în ianuarie, e ok, s-a terminat. Acum că suntem în februarie, lasă zgârcenia deoparte și fă cinste cu o cafea.

Link-uri utile

Cum donezi

Cum voluntariezi

Cum promovezi o cauza

Finaliștii Campionatului de Bine – 42 de proiecte

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here