Este vineri seară. Tocmai ce ai parcat mașina în fața blocului și ai început să basculezi ‘jde pungi din portbagaj. Închizi ochii și îți amintești de maratonul pe care tocmai l-ai terminat. O bătrânică a reușit să îți “sufle” de pe raft ultimul sos de tomate, tipul ăla cu “pachetele” ți-a luat de sub nas ultimul spray Nivea cu talc, tanti purtătoare de copil a poftit mai repede decât tine la icrele de somon, ai văzut o casă liberă, dar mușchii tăi atrofiati te-au plasat abia al 7-lea la coadă.

Deschizi ochii și îți amintești că stai la 4/4 și că nenorociții aia de arhitecți nu s-au gândit să pună un amărât de lift în bloc. Pui sacul de dero pe umăr, iei berea într-o mână și enșpe pungi în cealaltă. Te îndrepți spre scara blocului și simți cum oasele de la picioare scad în densitate, iar cele de la mâini încep să bată legile fizicii. O iei pe scări. Privirea devine din ce în ce mai difuză, respirația grea.

“Trebuie să mă las de fumat”, îți spui. Ai urcat abia juma de scară.

“Trebuie să merg mai des pe bicicletă”, îți repeți în gând în timp ce te clatini ca o salcie.

“Salcie eram dacă mă duceam la sală!”, îți zici lăcrimând.

Ai ajuns la 2. Tălpile se aplatizează, mușchii se-ncordează.

“De mâine voi fi un alt om!”.

Da, vei fi unul care va căuta o nouă locuință, dar îți amintești că ai credit pe 25 de ani în CHF. Halucinațiile sunt tot mai agresive, ai avut impresia că iubita ta aleargă pe scări să te ajute, să te scape de acest calvar. Simți dintr-o dată un junghi în coaste, deschizi ochii și simți cum o lumină puternică îți rupe retina, iar sunetul ascuțit îți penetrează timpanul. E femeia de serviciu. Te uiți în jur și realizezi că NU ai reușit. Ești întins pe jos, în fața ușii, cu capul pe sacul de dero. E dimineață.

“Fuck, acum tre’ să cobor iar!”

The end….și nu prea.

Am senzația că unii dintre voi sunt familiari cu situația de mai sus. Bine, sper că nu și cu finalul.

Ca să evitați situații ca acestea vă lansez o provocare: alergați pe scări! Nu oriunde, ci la SkyRun.

Ce este?

SkyRun este un eveniment anual, un maraton de alergare pe scări în cea mai înaltă clădire din România, organizat de SkyTower și Raiffeisen Property International (organizatori și gazde), Raiffeisen Bank (partener principal) și smartatletic (partener organizare). În 2016 a ajuns la a 3-a ediție.

Anul acesta evenimentul a adus ceva nou: participanții pot face fundrasing pentru patru cauze oficiale: Mia’s Children, HOSPICE Casa Speranței, World Vision România și Mai Mult Verde. Mai multe detalii despre ele găsești în pagina Cauze sociale.

Când?

Evenimentul se desfășoară pe parcursul a două zile, pe 23 și 24 ianuarie AD.

Ce se întâmplă?

Sambătă, 23 ianuarie

  • o cursă contratimp, de alergare, pe scări; 34 de etaje, 680 de trepte, 119 metri ascensiune;
  • o cursă în care fiecare dintre voi, cei care veți participa, veți putea susține cauza în care credeți și pe care doriți să o sprijiniți;
  • un bun prilej de a ne întâlni, de a ne strânge mâinile, de a ne bucura de priveliștea Bucureștiului văzut din cel mai înalt punct;
  • startul „24Challenge”

Duminică, 24 ianuarie

24 Challenge sau ștafeta de 24 ore va începe pe 23 ianuarie, odată ce se va încheia competiția de masă, și va continua pană a doua zi, 24 ianuarie:

  • 4 echipe a câte 6 alergători vor alerga timp de 24 de ore pe scări;
  • fiecare echipă va reprezenta câte un ONG din cele 4 participante la eveniment; practic vor face parte și din echipa Fundraiseri VIP;
  • la final, echipa care va contoriza cele mai multe urcări va fi desemnată castigătoare.

Fiecare persoană care va participa la SKYRUN va contribui la susținerea celor patru cauze ale evenimentului: 24% din taxa de participare la individual și 50% din valoarea taxei de la înscrierea corporate va merge către cauza pe care a ales să o sustină.

Let the runnin’ games begin!

Sursa foto

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here