Moving Romania este primul festival de dans contemporan romanesc organizat in spatiul german. Festivalul, nascut ca urmare a faptului ca dansul contemporan romanesc este predominant necunoscut in Germania, isi propune sa sustina activitatea dansatorilor si coregrafilor romani pe plan international si este organizat de Institutul Cultural Roman din Berlin in colaborare cu Fabrik Potsdam, Fundatia „Robert Bosch” si este finantat de Centrul National al Dansului din Bucuresti.

Spectacole romanesti de dans contemporan vor fi prezentate la Berlin, la festivalul de profil Moving Romania, organizat de Institutul Cultural Roman (ICR) „Titu Maiorescu” in colaborare cu Centrul International de dans Fabrik Potsdam din capitala Germaniei, intre 8 si 15 septembrie.

Productiile ce vor fi prezentate publicului berlinez poarta semnatura coregrafilor Andreea Novac („Dance a Playful Body” si „Pretend We Make You Happy”), Cosmin Manolescu („Supergabriela”), Sergiu Matis si Vlaicu Golcea („Duet”), Mihaela Michailov si Madalina Dan („White Words – Blue Hearted”), potrivit unui comunicat. Acestora li se adauga o instalatie video despre dansul contemporan romanesc, semnata de Bogdana Pascal („Increasing Romanian Dance”), un jam session „Dancee & Music” cu Vlaicu Golcea si o masa rotunda cu coregrafi si manageri culturali din Romania si Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here