Concursul international de arta culinara Trofeul Balada Nej organizat sub patronajul FINN-MAC, Asociatia ASPROGAST Romania, impreuna cu SC Compania de Investitii pentru Turism SA se va desfasura la Constanta, in perioada 8-10 septembrie.

La start sunt invitate echipe din Malta, Olanda, Italia, Romania. Fiecare dintre acestea vor participa la doua sectiuni, una de bucatarie calda si una de bufet rece. Pentru a le pune la incercare profesionalismul si maiestria, organizatorii le-au pregatit un cos cu ingrediente secrete din care bucatarii din cele trei echipe participante vor trebui sa prepare un bufet rece. Aceasta proba va incepe in seara zilei de 9 septembrie, la ora 18.00. Pana a doua zi, la ora 9.00 echipele vor trebui sa aiba preparatele montate si expuse pentru publicul larg.

La probele individuale vor participa bucatari romani, dornici sa isi arate talentul la cele patru probie impuse: bucatarie moderna, preparate din peste, preparat traditional, desert de bucatarie.

Jurizarea competitiei va fi facuta de specialisti in arta culinara din Malta, Romania si Olanda. Presedintele juriului este Wynand Vogel, maestru in arta culinara, medaliat chiar de Regina Beatrix a Olandei pentru meritele lui deosebite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here