TheHobby te invita la Atelierul Tehnici Esentiale de Fotografiere ce va avea loc incepand cu data de 3 Noiembrie in Bucuresti, in incinta Palatului Cesianu Racovita- Sala CONSIERGO.

Beneficiind de o locatie deosebita, in centrul istoric al Bucurestiului si de prezenta unui lector recunoscut cursul se adreseaza pasionatilor de fotografie ce doresc sa isi duca pasiunea la un alt nivel!

Durata cursului: 10 saptamani, 1 atelier de 2 ore /saptamana, in fiecare joi intre orele 18.00-20.00 si se desfasoara in Sala CONSIERGO din Palatul Cesianu Racovita,  Str. C.A. Rosetti nr.5, in imediata apropiere a Ateneului Roman

Cursul Tehnici Esentiale de Fotografiere aprofundeaza trei capitole importante:

– notiuni de limbaj plastic

– cunoasterea aparatului foto, a setarilor, a obiectivelor, a     accesoriilor si

– editarea imaginilor foto.

ATELIER 1: Principii functionale si echipamente

Tehnica fotografică/termeni de specialitate – principii functionale, expunerea, focalizarea, temperatura de culoare, balansul la alb) Echipamentele fotografice (alegerea echipamentelor fotografice -avantaje/ dezavantaje/ si folosirea lor: camere foto, obiective, filtre, bliţuri, trepiede, accesorii, echipamente specifice de studio).

ATELIER 2: Tehnica de setare avansata a aparatelor foto.

Maximizarea cunostintelor si abilitatilor participantilor necesare folosirii aparatului de fotografiat. Se urmareaste intelegerea relatiei intre timpul de expunere si diafragma, intelegerea modului de setare al expunerii, folosirea ISO, WB, modul de functionare si componentele aparatului foto. Intelegerea setarilor aparatului in functie de tipul de fotografie care se urmareste a fi realizat (pe timp de zi, noapte, ceata, pesaj, portretm macro, reportaj, statica/dinamica, potret /grup, etc).

ATELIER 3: Tehnica si arta fotografica – Reguli si exceptii.

Coordonatele generale ale modului de selectie si organizare a elementelor unei imagini : stabilirea cadrelor; punctele de aur; diagonale; unghiuri; lumina ; distanta – exercitii practice Se vor indica etapele de evaluare a imaginii si modul in care putem excepta « regulile » de compozitie. Tehnica fotografica versus arta fotografica – exercitiu practic : fotografia realizata tehnic si fotografie realizata artistic.

ATELIER 4: Tehnica si arta fotografica- Lumina

Lumina este factorul esential in captarea unei imagini influentand calitatea acesteia prin diversele caracteristici si proprietati . Modurile in care lumina se manifesta, efectele folosirii caracterului si calitatii acesteia. Tipuri de lumina si scheme de iluminare, tehnici de fotografiere in lumina, Hi Key / Low Key.

ATELIER 5: Tehnica si arta fotografica-  Culoarea

Culoarea (perceperea culorii, influenţa emoţională a culorii, culoarea – element de fotocompoziţie) Fotografia alb-negru: impactul vizual şi psihologic al fotografiei alb-negru, tehnici de prelucrare digitală, alb-negru vs. color.

ATELIER 6: Introducere in tehnica de studio

Prezinta componentele si accesoriile folosite in studioul fotografic, modul de functionare al aparaturii, tipurile de lumina si efectele acestora. Reproducerea unui mini studio acasa – ce avem nevoie?

ATELIER 7: Fotografia de peisaj.

Tehnici de fotografiere si echipamente folosite, exercitii practice si discutii pe marginea imaginilor obtinute. Deplasare in natura/muzeu, etc

ATELIER 8: Fotografia de portret.

Portet in lumina naturala si in studio, scheme de iluminare specifice, comunicarea cu modelul, exercitii practice si analiza imaginilor realizate de cursanti in cadrul sedintei foto organizate in studioul DPI si in exterior. Practic: portretul in aer liber (sedinta 1 ora in aer liber).

ATELIER 9: Fotografie de arhitectură.

Echipamente specifice, planificarea şi abordarea fotografiei de arhitectură, tehnici de fotografiere, exemple.

ATELIER 10:  Fotografia de reportaj.

Tehnici de fotografiere si echipamente folosite, exercitii practice si discutii pe marginea imaginilor vizualizate. Practic: foto reportaj (sedinta 1ora in aer liber)

Grupele sunt realizate dupa cele mai noi standarde pedagogice si nu vor depasi 15 persoanePentru inscriere va rugam sa trimiteti email la: office@thehobby.ro  cu toate datele de contact sau sa rezervati telefonic la 0722.141.399.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here